تکمیل موارد ستاره دار الزامی است.
دسترسی به اینترنت، پدیدهای رو به گسترش است و هر روز تعداد بیشتری از افراد در زمره استفادهكنندگان اینترنت قرار میگیرند. اینترنت در همه جا حضور دارد؛ خانه، مدرسه، دانشگاه و.....تعداد كاربران اینترنت به طور شگفتآوری در حال افزایش است و تا دسامبر سال2002 میلادی تعداد استفادهكنندگان از اینترنت665 میلیون نفر گزارش شده است.(چوسونیلبو،2002)
در حال حاضر و با توجه به آمارهای موجود چند ساله اخیر، تعداد كاربران اینترنت در كشور ما 25 برابر شده و بیش از64 درصد از كاربران ایرانی در منزل هم از اینترنت استفاده میكنند كه این مسئله نشاندهنده تمایل گسترده استفاده از این ابزار اطلاعرسانی است.(وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات،1386)
در مورد آمار شیوع اعتیاد به اینترنت در جوامع مختلف، آمار متعددی وجود دارد. به طور میانگین نسبت معتادان حدود2 تا 5 میلیون در ازاء هر50 میلیون استفادهكننده معمولی است. به عبارتی میتوان گفت كه تقریباً 5 تا 10 درصد استفادهكنندگان از اینترنت دچار مشكل اعتیاد هستند و جای تعجب نیست كه این نسبت در میان مصرفكنندگان مشروبات الكلی و قماربازان نیز دیده میشود. 2 تا 3 درصد از میان 10 درصد معتادان به اینترنت هم، آن را به صورت غیرطبیعی و بیش از حد معمول استفاده میكنند. (وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات،1386)
پرسشنامه یانگ در سال 1998 توسط خانم دكتر كیمبرلی یانگ ساخته شد و یکی از معتبرترین پرسشنامهها در زمینه اعتیاد اینترنتی میباشد. این پرسشنامه با20 پرسش طراحی شده و به روش لیكرت نمرهگذاری میشود گزارههای این آزمون بر اساس ملاکهایDSM-IV-TR برای تشخیص قماربازی بیمارگونه طراحی شده است. نمرات به دست آمده برای هر فرد، وی را در سه زمینه طبقهبندی میکند: کاربر عادی اینترنت، کاربری که در اثر استفاده زیاد دچار مشکلاتی شده است و کاربر معتاد که استفاده بیش از حد، وی را وابسته کرده و نیاز به درمان دارد. این پرسشنامه جنبههای مختلف اعتیاد به اینترنت را میسنجد و تعیین میکند آیا استفاده بیش از حد از اینترنت بر جنبههای مختلف زندگی فرد تأثیر دارد یا نه؟.(مورالی و جورج.
منبع:
علوی، سید سلمان. (1389). پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ. انتشارات علوم رفتاری شناختی سینا.
ادامه آزمون قبلی
اجرای آزمون جدید