تکمیل موارد ستاره دار الزامی است.
پرسشنامه اضطراب بک(BAI) برای احساس نیاز به ابزاری که بتواند در مواقع اعتبار همگرا، بین افسردگی و اضطراب تمیز قائل شود، توسط آرون تی. بک ساخته شد. چنین ابزاری میتواند برای اهداف پژوهشی و بالینی مفید باشد و در میان سایر ابزارهای خودسنجی که نتوانستهاند میان اضطراب و افسردگی به طور کافی تمیز دهند، از امتیاز خاصی برخوردار گردد.
پنج اختلال وجود دارد که ترس و اضطراب در آنها عملاً توسط فرد احساس میشود و این اختلالها به دو طبقه تقسیم میشوند: اختلالهای ترس و اختلال های اضطرابی. ترس از این نظر با اضطراب فرق دارد که ویژگی آن نگرانی از یک موضوع خاص و خطرناک است. فوبیها و اختلالهای استرس پس از سانحه، اختلالهای ترس را تشکیل میدهند. در این اختلالها یک موضوع مشخص موجب نگرانی میشود.
اختلال وحشتزدگی، فوبی مکانهای باز و اختلال اضطراب فراگیر، اختلالهای اضطرابی هستند. در این اختلالها، موضوع خاصی فرد را تهدید نمیکند، ولی با این حال او احساس میکند که بسیار مضطرب است.از آنجا که این پرسشنامه در مورد اضطراب است در زیر به توصیف کوتاهی از سه اختلال اضطرابی مذکور میپردازیم.
اختلال وحشتزدگی
اختلال وحشتزدگی، شامل حملات وحشتزدگی مکرر است.حمله وحشتزدگی از چهار عنصر ترس(شناختی، رفتاری، هیجانی و بدنی) تشکیل میشود که عناصر هیجانی و جسمانی آن برجستهترند.از نظر هیجانی، فرد غرق در بیم شدید، وحشت یا دگرسانبینی خود میشود. از نظر جسمانی، حمله وحشتزدگی شامل واکنش اضطراربی از جمله کمبود نفس، سرگیجه، تپش قلب، لرزش، سردی، یا درد قفسه سینه میشود.
این گونه حملات به طور ناگهانی آغاز میشوند و معمولاً ظرف مدت ده دقیقه به اوج میرسند و به تدریج فروکش میکنند.حملات وحشتزدگی به دو صورت رخ میدهند: به صورت غیر منتظره(بدون هشدار) و به صورتی که توسط موقعیت راه اندازی میشود. میزان شیوع اختلال وحشتزدگی تقریباً نیم درصد است و در زنان بیشتر از مردان متداول است.
فوبی مکانهای باز
افراد مبتلا به فوبی مکانهای باز، نه تنها از ترس دچار شدن به وحشتزدگی در مراکز دادوستد نگرانند، بلکه آنها از مکانهای باز، ازدحامها، خیابانها، بودن در هر موقعیتی که امکان گریختن از آن دشوار یا خجالتآور است، یا دریافت کمک در صورت ابتلای ناگهانی به بیماری ممکن است میسر نباشد، میترسند.
فوبی مکانهای باز به این علت فلجکننده است که بسیاری از مبتلایان به آن قادر نیستند خانههای خود را ترک کنند. میزان شیوع فوبی مکانهای باز نزدیک به3 درصد است. اکثریت عمده مبتلایان، زنان هستند، و معمولاً اولین حمله وحشتزدگی در اواخر نوجوانی آغاز میشود که پیامد فوری آن، خودداری از بیرون رفتن از خانه است.
منبع:
رهافر، آرش. (1388). پرسشنامه اضطراب بک. انتشارات علوم رفتاری شناختی سینا.
ادامه آزمون قبلی
اجرای آزمون جدید